Powered by Blogger.

Monday, June 2, 2014

Batman and Batsuit

With the recent news about Superman vs Batman (or is it Batman vs Superman) movie that's going to be screened in 2016, I am without a doubt feeling a bit skeptical. Knowing that the "God-like superhuman" man could co-exist in this world side by side with the mortals is much more harder to believe, how a flesh and blood vigilante like Batman could end up brawling with a boy from Smallville? Unless he makes use of intellect, detective skills, science and technology, wealth, physical prowess, and intimidation in his war on crime, that could give him the upper hand to defeat Superman. But again, in his own40s? I wouldn't want to miss this movie just knowing the plot itself is a challenging task for the script writer(s).

Does Batsuit suit its time?

Publisher: E Jay - 6/02/2014 10:34:00 AM

Monday, May 26, 2014

antara cadbury hazelnut dan DNA babi porcine

dna babi porcineSudah pasti ramai diantara yang sememangnya penggemar chocalate jenama Cadbury. Dengan produk yang telah lama berada di pasaran Malaysia, sememangnya ianya telah begitu dikenali di kalangan semua masyarakat di sini. Pelbagai produk keluaran Cadbury yang berada di pasaran dan dihasilkan oleh syarikat konfeksionari yang terbesaridi dunia selepas Mars ini antaranya produk2 chocolate dairy milk. Dengan variasi produk coklat yang dihasilkan dalam bentuk bars, bungkusan kotak & plastik dan juga minuman di Malaysia, sudah semestinya Cadbury harus mematuhi peraturan halal yang ditetapkan oleh Jabatan Agama Islam untuk pengguna muslim.

Dairy Milk Hazelnut

Publisher: E Jay - 5/26/2014 08:35:00 PM

Friday, May 23, 2014

PBS - antara tekanan dan teguran.

Setiap perkara perlukan teguran untuk menjadi kearah yg lebih baik. Sudah tiba masanya sistem pendidikan kita harus berada ditahap yg lebih baik, maka perlunya idea2 baru dan mungkin juga teguran2 yg membina.

Tp kalau ianya tidak perlu dan tidak boleh ditegur lagi, maka terpaksalah.......jangan tegur, Jangan tegur, Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,Jangan tegur,
Publisher: E Jay - 5/23/2014 04:19:00 PM

Xiaomi Mi 3 akan kehabisan

mi 3
Sekali imbas, perkataan Mi 3 seolah2 macam sebungkus mi yang baru berada di pasaran Malaysia. Namun begitu, telahan begitu jauh dari sasaran. Bagi peminat Android, mungkin mereka perlu menumpukan perhatian dengan kemunculan Mi 3 ini yang semakin popular baik di Internet atau di dunia luar.

Kemunculan Mi 3 dinantikan

Dengan kemunculannya di negara jiran Singapura, produk ini sahaja telah "sold out" dalam masa 2 minit sahaja seperti yang dilaporkan. 2 minit? Berapa ribu yang dijual di sana. Bagaimana pula dengan kemunculan Mi 3 ini di Malaysia?
Cheap and good is always irresistible and Xiaomi proved that point when 4,000 units of their Mi 3 smartphone was sold in just 17 minutes! - www.soyacincau.com

Publisher: E Jay - 5/23/2014 10:10:00 AM

Monday, April 14, 2014

Rock Kapak 80an

Rock Kapak @ Glam Rock

Rock dahulu dan sekarang

Rock kapakRock kapak, bagi sesiapa yang lahir dalam tahun 70an dan seawal 80an, pastinya mereka pernah melalui zaman ini yang juga dikenali sebagai zaman glam rock. Bermaksud, zaman itu telah berlaku perubahan budaya dikalangan rocker2 pada ketika itu baik dari segi gaya hidup, cara berpakaian dan cara percakapan.
Fesyen Pakaian
Bertepatan dengan perkataan Glam Rock itu sendiri yang membawa makna ciri2 penghibur lelaki rock yang memakai pakaian berfesyen yang terlalu menonjol, mencapap dan agak keterlaluan kadang2; dan menggunakan solekan muka. Antara pakaian yang dimaksudkan disini seperti memakai seluar jeans nampak rugged, sendat dan berkoyak rabak;
Publisher: E Jay - 4/14/2014 02:57:00 PM

Friday, March 21, 2014

My Kawasaki ER6n

Kawasaki ER6n



Sejak dari di universiti lagi aku berhajat untuk memiliki motor berkuasa besar. konon2 bila dah start kerje tu aku nak beli n jadi rider sepenuh masa. Entah kenapa hajat tu "hilang" di tengah jalan. Bila start kerja di Affinbank dulu, aku terus beli kereta Proton Satria. Kemudian bila start jadi cikgu di SMSSI Mersing, aku tukar guna kereta Kia Spektra plak.

Publisher: E Jay - 3/21/2014 02:34:00 PM

Sunday, February 16, 2014

Daftar spr jum

Situasi politik pada masa ini di malaysia amat genting. Susah nak kata samada pemimpin skrg baik pihak kerajaan atau pon pembangkang benar2 ingin menolong rakyat jelata atau pon kerana ingin berkuasa atau kekal berkuasa kerana kuasa dan wang. Susah nak menilai semua tu pada masa ini. Itu terpulang kepada individu tu sendiri utk memilih.
Sebut pasal pemilihan, mungkin ramai yg dah ada pilihan dihati utk memilih parti mana, tp yg paling menyedihkan bila ada puak2 yg bertelagah sesama mereka namun tak PERNAH mengundi atau tak DAFTAR mengundi. Lagi sedih.
Publisher: E Jay - 2/16/2014 07:00:00 PM
,

Metallica di stadium merdeka!

Setelah bertahun2 menunggu, akhirnya Metallica dapat buat konsert di Malaysia. Sebelum ni, aku ada dgr cerita, ada juga beberapa attempt untuk metallica buat performance kat sini, tp tak dapat masuk. Atas sebab2 apa, aku pun kurang pasti.
Berbalik pada cerita asal aku, bila dgr je metallica nak buat persembahan, aku n kawan2 aku pun terus booking lalu internet dah kawan aku tolong amikkan ticket kat kl nu haa..
Publisher: E Jay - 2/16/2014 01:04:00 PM

Saturday, February 15, 2014

selamat tinggal kia spektra :(

Sewaktu ketika dulu, aku mempunyai Kereta Kia spektra. Kereta tu dah banyak berjasa pada aku. Bukan setakat aku je, malah telah berjasa terhadap isteriku , anak ku dan juga kawan ku bob. Telah byk tempat kereta tu dah pergi, baik dari selatan ke utara ke timur dan barat semenanjung. Mungkin kerana telah lama berjasa, ianya telah sampai ke kemuncak setelah mencecah perjalanan sejauh 270,000km dimana kereta aku telah breakdown di highway Utara - Selatan. Waktu tu aku dan keluarga aku sedang dalam perjalanan pulang ke pontian. Namun apakan daya, perjalanan aku yang bermula dari Masjid Tanah telah terkandas di Yong Peng. Lebih menakutkan, kami terkandas hampir tengah malam.
Publisher: E Jay - 2/15/2014 09:30:00 PM

Thursday, February 13, 2014

Partial Ligament Tear.. OUCH!!! Nasib si kaki ku

Suatu ketika dulu pada tahun 2004 sewaktu aku belajar di IPBA, Lembah Pantai, aku telah terlibat untuk satu camping pengakap bersama rakan2 di kawasan hutan mana entah, aku pon tak ingat. Lama juga berada disana. Nak jadikan cerita sewaktu maghrib, aku baru keluar dari bilik mandi dan menuju ke khemah. Maklumla, suasana senja2 ni, tergesa2 la nak menunaikan tanggungjawab kita, disamping kawasan tu penuh ngan manusia2 yang nak mandi juga. Nak dipendekkan cerita, kaki kiri ku termasuk lubang!!!! lalu aku jatuh tersungkur dan yang paling al-malang sekali, kaki ku terseliuh!
Publisher: E Jay - 2/13/2014 12:28:00 PM