Powered by Blogger.

Sunday, February 16, 2014

Filled Under:

Daftar spr jum

Share
Situasi politik pada masa ini di malaysia amat genting. Susah nak kata samada pemimpin skrg baik pihak kerajaan atau pon pembangkang benar2 ingin menolong rakyat jelata atau pon kerana ingin berkuasa atau kekal berkuasa kerana kuasa dan wang. Susah nak menilai semua tu pada masa ini. Itu terpulang kepada individu tu sendiri utk memilih.
Sebut pasal pemilihan, mungkin ramai yg dah ada pilihan dihati utk memilih parti mana, tp yg paling menyedihkan bila ada puak2 yg bertelagah sesama mereka namun tak PERNAH mengundi atau tak DAFTAR mengundi. Lagi sedih.
Atas dasar itu, kita kene la daftar untuk mengundi bila dah berumur 21. Ada kelebihannya, untuk itu sila google. Hehehe..  cuma, ygbaku naknnyatakan disini, aku lihat sekarang SPR tengah giat untuk mencari pendaftar baru. Baru2 ni ada satu booth di buka di MITC mydin melaka, dan pendaftaran siap dapat air mineral lg. Mungkin sebagai hadiah kerana telah berjaya mendaftar. Hahaha.. 


Moral disini, atas tanggungjawab kita utk memilih sapa yg perlu mentadbir negara, bilamdah masuk umur 21 tu silalah daftar utk mengundi. 
*peace*

0 comments: